starter

Voor starters: administratie en aangiften

U start uw eigen onderneming? Dat is mooi én spannend. En er komt heel wat bij kijken. Zoals: het opzetten van een goede administratie. Veel starters onderschatten hoe belangrijk dat is. Met als risico dat zij binnen de kortste keren niet kunnen voldoen aan de verplichtingen richting de Belastingdienst. Maakt u graag een goede, voortvarende start? Administratiekantoor+ Maasdelta Adviseurs ondersteunt bij het opzetten van een goede administratie.

Eisen aan de financiële administratie

De Belastingdienst stelt bepaalde eisen aan de ‘deugdelijke administratie’ van uw bedrijf. Een zakelijke administratie bevat de volgende basisgegevens: grootboek, debiteurenadministratie, crediteurenadministratie, voorraadadministratie, in- en verkoopadministratie en – als u medewerkers in loondienst heeft – de loonadministratie. Bovendien moet u zich houden aan de bewaarplicht van 7 jaar (voor ontroerende zaken, zoals de huur van een bedrijfspand, geldt zelfs een bewaarplicht van 10 jaar).

De voordelen van een goede administratie

Het voeren van een administratie is veel meer dan een verplichting. Een goede administratie vormt de cijfermatige basis van uw bedrijfs- of praktijkvoering. En hoe beter u uw administratie inricht en organiseert, hoe meer inzicht en overzicht u heeft. En hoe beter u als ondernemer kunt sturen en bijsturen.

De pluspunten van Maasdelta Adviseurs

Hoe zet u uw financiële administratie het meest efficiënt op, passend bij uw onderneming? Maasdelta Adviseurs ondersteunt u graag compleet. We geven financieel advies, verzorgen het opzetten en voeren van uw administratie en maken jaarrekeningen. Ook verzorgen we uw belastingaangiften.

Ook uw administratie of belastingaangifte uitbesteden?