Juridisch Advies - Veelzijdig Administratiekantoor in Rotterdam

Fiscaal-juridisch advies voor uw bedrijf of praktijk

Veel zaken die u regelt en afspreekt zijn juridisch gezien overeenkomsten met financiële gevolgen. Ofwel: u moet belasting betalen. Denk aan btw, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, accijns en BPM. De belastingregels veranderen echter regelmatig en worden steeds ingewikkelder. Het goede nieuws is: de hoogte van de belastingaangifte is te beïnvloeden. Hoe? Door de regels optimaal toe te passen. Maasdelta Adviseurs adviseert u graag. We kijken naar uw privé- en uw zakelijke situatie.

Bedrijfsrecht, civielrecht en fiscaal recht

Juridische vakgebieden hebben in de praktijk veel raakvlakken met elkaar. Daarom moet de belastingadviseur een gedegen kennis hebben van zowel bedrijfsrecht, civielrecht als fiscaal recht. Veel overeenkomsten die u vastlegt hebben nu eenmaal een hybride karakter.

Een fiscaal-juridisch voorbeeld is de arbeidsovereenkomst. Welke vergoedingen krijgt de werknemer? En voldoen deze vergoedingen aan de Werkkostenregeling die bepaalt of u daar wel of geen loonbelasting over moet betalen?

Een voorbeeld op fiscaal, civiel én bedrijfsjuridisch vlak is een lening tussen de bv en de eigenaar. Voldoet u niet aan de fiscale regels? Dan kan de Belastingdienst de lening beschouwen als inkomen, met als gevolg dat u 25% tot zelf 52% inkomstenbelasting betaalt.

Een fiscaal-bedrijfsjuridisch voorbeeld is een managementovereenkomst tussen de holding-bv en de werk-bv of een overeenkomst tussen uw bv en een andere onderneming.

Een lening van ouders aan kinderen voor de koop van een huis is een civieljuridische overeenkomst. U moet duidelijke regels opstellen, zodat de rente van de lening aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.

Lees meer over:

Behoefte aan fiscaal-juridisch advies?