Juridisch Advies - Veelzijdig Administratiekantoor in Rotterdam

Bedrijfsovernames: advies en ondersteuning

Bij het overnemen of verkopen van een bedrijf komt veel kijken. U moet afspraken maken en vastleggen. Regels opvolgen en vragen beantwoorden. In dit complexe proces ziet u makkelijk iets over het hoofd. We adviseren en ondersteunen, met als doel: een soepele overgang zonder haken en ogen.

Verschillende vormen van bedrijfsovernames

Er zijn diverse vormen van bedrijfsovernames. U koopt of verkoopt (een aandeel in) een onderneming of praktijk. U gaat samen met een andere onderneming of doet een management buy-out. Of u krijgt te maken met bedrijfsvolging.

Een bedrijf kopen

U gaat een bedrijf kopen. Dat roept veel vragen op. Wat is de onderneming waard? Hoe regelt u de financiering? Stop u er eigen geld in? Wil de bank financieren? Wat is de beste rechtsvorm? Neemt u zaken over (personeel, voorraad, inventaris, aandelen in andere ondernemingen) of alleen de handelsnaam? Moet u iemand uitkopen? En: wat is de juiste aanpak?

Overnamestappenplan

We ondersteunen u bij dit complexe traject vol emoties en risico’s. We maken een overnamestappenplan. Dit biedt inzicht in het proces en waar u op moet letten. We geven tips en u krijgt antwoord op al uw vragen. Ook ziet u in dit plan bij welke specialist u terechtkunt voor hulp en advies.

Uw bedrijf verkopen

U bent een succesvolle ondernemer en u wilt uw bedrijf verkopen. Met als doel: continuïteit van uw onderneming. Maar aan wie verkoopt u uw bedrijf: aan een loyale werknemer of aan een of meerdere van uw kinderen? Heeft u voldoende zekerheid? Kan de overnamekandidaat dit betalen? En wat als deze kandidaat de financiering niet rond krijgt? Wilt u dan optreden als financier? Kortom, allemaal vragen. Logisch, want de verkoop van een bedrijf is geen alledaagse gebeurtenis. Maasdelta Adviseurs begeleidt u bij het volledige proces.

De pluspunten van Maasdelta Adviseurs

Maasdelta adviseert u compleet. Als administratiekantoor+ hebben we namelijk alle specialisten in huis: zoals overnameadviseurs, accountants, jurist, fiscalisten en notarissen. We bekijken uw zaak van alle kanten. We signaleren de knelpunten en informeren u over de valkuilen. Zodat u de juiste keuze maakt. Want als ondernemer blijft u natuurlijk de beslisser.

Lees meer over:

Ondersteuning nodig bij de koop of verkoop van een bedrijf?