Maasdelta Adviseurs - Veelzijdig Administratiekantoor in Rotterdam

Jaarrekening maken voor uw bedrijf

Zoekt u een specialist die voor uw organisatie de jaarrekening kan samenstellen? Maasdelta Adviseurs doet dit al sinds 1992 voor mkb-bedrijven, vrije beroepsbeoefenaren, medici, startende ondernemers en zzp’ers. We stellen uw jaarrekening zo efficiënt, effectief en optimaal mogelijk op. Dit doen we met inachtneming van de regels, en altijd op maat voor uw onderneming.

Voor wie is een jaarrekening verplicht?

Heeft u een bv of coöperatie? Dan bent u verplicht inzicht te geven in de financiële positie van uw bedrijf. In sommige gevallen is dit ook verplicht voor stichtingen en verenigingen. En heeft u een maatschap, eenmanszaak of vof? Dan bent u hier vrij in.

Wat is een jaarrekening

De jaarrekening laat aan de hand van uw boekhouding zien hoeveel uw onderneming of praktijk heeft verdiend. Er staat in wat het vermogen van uw onderneming is en hoeveel u heeft verdiend. Een jaarrekening bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting op beide. De jaarrekening geeft inzicht in de ontwikkeling van uw bezittingen en schulden en in de winst over opeenvolgende periodes. Op basis van de jaarrekening worden uw belastingaangiften bepaald.

De toegevoegde waarde van goede administratie en een jaarrekening

Veel ondernemers zien de jaarrekening slechts als een verplichting, noodzakelijk voor de Belastingdienst om te bepalen hoeveel belasting u moet betalen. Maar een jaarrekening is veel meer dan een verplichte balans- en verliesrekening. Ze is vooral ook een belangrijke informatiebron waarop je stuurt, beslissingen neemt en doelen bereikt. Kortom, een goed ingerichte administratie is goud waard. We stellen de jaarrekening op zoals u dat wilt, natuurlijk conform de wet- en regelgeving.

Een goede administratie

Het is belangrijk dat u uw administratie goed organiseert. Want hoe beter u dat voor elkaar heeft, hoe efficiënter en effectiever we uw jaarrekening kunnen maken. Eventueel begeleiden we u bij het opzetten en goed organiseren van uw administratie. Ook kunnen we voor u de administratie voeren: deels of volledig. Of u doet het zelf, dat kan natuurlijk ook.

Goed om te weten: als ondernemer heeft u vaak geen accountant nodig. Dit is bij velen niet bekend. Veel ondernemers betalen hierdoor jaarlijks te veel aan hun administratie.

Wilt u uw jaarrekening efficiënt en effectief laten opstellen?