Onze groene doelen

We houden van de natuur. En dragen graag ons steentje bij voor behoud van flora en fauna. We ondersteunen de volgende groene doelen:

Maasdelta, groene doelen

The Hoedspruit Endangered Species Centre Zuid-Afrika

De Hoedspruit Endangered Species Centre is een Zuid-Afrikaanse wildlife-organisatie die opkomt voor het behoud van zeldzame, kwetsbare en bedreigde diersoorten. De organisatie doet dit met focus op educatie, toerisme, fokprogramma’s, herstel en met activiteiten tegen stroperij.

http://hesc.co.za/

Maasdelta, Groene doelen

Freek Vonk’s Stichting No wild lifecrime

Wilde dieren worden steeds vaker gedood voor hun botten, ivoor, schubben, vinnen of andere lichaamsdelen. Men maakt medicijnen van tijgerbotten of van de neushoornhoorn of beeldjes van de slagtanden van de olifant. In restaurants staat haaienvinnensoep op het menu of een gerecht met schubdieren. Natuurlijk zijn deze producten en gerechten allang verboden. Maar dat houdt criminelen niet tegen. Sterker nog: er gaan miljoenen euro’s om in de handel van deze illegale producten. Dát is wildlife crime.

http://www.nowildlifecrime.com/

Maasdelta, Groene doelen

Vogelbescherming

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo draagt Vogelbescherming Nederland bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.

www.vogelbescherming.nl

Maasdelta, Groene doelen

Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds zet zich sinds 1962 actief en met succes in voor natuurbescherming over de hele wereld. De organisatie streeft ernaar om de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen wil zij een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven.

www.wnf.nl

Maasdelta, Groene doelen

Waddenvereniging

De Waddenvereniging is dé landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van de Waddenzee. De organisatie speelt in op alle ontwikkelingen die plaatsvinden in het gebied. Zoals (plannen voor) gaswinning, zoutwinning en vismigratie. De Waddenzee staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

www.waddenvereniging.nl

Maasdelta, Groene doelen

Natuurmonumenten

Het natuurbeleid van Natuurmonumenten richt zich op bescherming en versterking van de natuur in Nederland en onze karakteristieke landschappen. Waaronder van de kust van Nederland. Onze kust is uniek. Niet alleen om de natuur, maar ook om de rust, ruimte en weidse uitzichten. Helaas wordt de kust bedreigd door allerlei bouwplannen. Natuur- en milieuorganisaties bundelen de krachten.

www.natuurmonumenten.nl

Maasdelta, Groene doelen

Greenpeace

Greenpeace is een internationale milieuorganisatie die zich inzet voor schone energie, prachtige bossen, levende oceanen, schone productieprocessen en duurzame landbouw. In aansprekende en succesvolle campagnes maakt deze organisatie milieuproblemen zichtbaar en beweegt ze overheden en bedrijven tot oplossingen.

www.greenpeace.nl

Wij nodigen u uit voor een kosteloos kennismakingsgesprek